Året som gått

Ja, så var 2012 till ända och det känns roligt att göra en liten summering av året som gått. Payandride.se såg dagens ljus i slutet av 2011 så 2012 kan väl räknas som sidans första levnadsår – och vilket år det har varit! Från en galen idé vid köksbordet till en välbesökt sida, på så kort tid! (Vill du veta hur idéen föddes kan du läsa HÄR) Utan några som helst specialkunskaper eller erfarenheter att driva en hemsida kastade jag mig ut i mitt nya liv som webbmaster. Det har varit roligt, krävande, stimulerande och otroligt lärorikt! Året började med införandet av de nya licensreglerna som satte fart på en hetsig debatt där träningstävlingar hamnade i centrum. En liten artikel i tidningen Ridsports nätupplaga gjorde också att många nya besökare hittade hit. Flera kända bloggare gjorde trevliga inlägg om sidan och tipsade sina läsare att titta in, vilket många gjorde! Snart ökade besöksantalet i en takt jag verkligen inte väntat mig så snart!

Det som glatt mig mest är naturligtvis den enorma respons jag fått från alla besökare, all uppskattning och alla berättelser om varför träningstävlingar betytt så mycket för just dem och deras hästar. Ganska snart började en mängd arrangörer själva höra av sig och ville ha med sina evenemang på min sida. Redan i april 2012 var det mer än 100 arrangörer (klubbar, företag och stall) som hade hört av sig och siffran är nu uppe i drygt 200! Jag kompletterade sidan med artiklar om träningstävlingar i allmänhet och även vad det innebär att tävla på riktigt, vilka uppskattades av många.

Från början publicerade jag enbart utpräglade träningstävlingar, men eftersom så många arrangörer önskade få med andra evenemang, som löshoppningar, clinics, kurser etc, så började jag publicera även dem. Det enda kravet var – och kommer alltid vara – att alla ska vara välkomna oavsett medlemskap! Med all denna informationen på sidan så blev det snart uppenbart att sidans dåvarande format inte längre höll måttet. Alla evenemangen låg i listor, en för varje område, men det gick inte att sortera eller söka enbart en disciplin. Så med hjälp av en kunnig webbmaster har sidan nu byggts om totalt och alla evenemangen ligger i ett sökformulär som är som jag ville ha det. Med ett enkelt klick kan man få fram alla evenemang inom sin disciplin, eller sitt område – eller ett visst datum.

Loggo Bild Lena FurbergEn ny sida måste ju ha en ny look – så vad skulle jag välja? Efter att ha sett Lövsta Stuteris annonser tecknade av Lena Furberg så bestämde jag mig för att fråga henne om hon ville göra en header till min nya sida. Som så många andra är jag uppvuxen med hennes serier och tycker att hon på ett underbart sätt fångar det lekfulla, roliga med hästlivet. Jag ville ha en bild som säger: ”Träningstävlingar är lätt, kul och för alla!” och jag tycker verkligen att hon lyckades förmedla det!

Så vad ligger framför oss? Vi har inlett ett samarbete med Hästmagazinet.com som varit mycket positivt, mer om det längre fram! Marknadsdomstolens dom i målet mellan Bilsportförbundet och Konkurrensverket kommer förmodligen leda till att fler vågar arrangera – och delta i – träningstävlingar utan att vara rädda att stöta sig med Ridsportförbundet, oavsett om Clear round-rosetter eller andra priser delas ut eller inte. Min åsikt är att träningstävlandet gynnar alla: deltagarna får en ovärderlig träning i hur en tävling går till, hästarna kan i lugn och ro vänja sig vid allt vad en tävling innebär och Ridsportförbundet kan se fram emot fler som vill tävla på riktigt när de fått blodad tand av att komma hem efter en lyckad träningstävling, väl förberedda för sin tävlingsdebut!

Så vi ser framtiden an med tillförsikt, payandride.se ”föddes” i rätt tid och är här för att stanna! Många idéer finns kvar att utveckla, och som alltid tar jag gärna emot synpunkter, positiva som negativa, allt för att sidan ska leva, förändras och förbättras. Det finns många sätt att utveckla sidan på, men kärnan kommer alltid vara densamma – att samla allt som har med träningstävlingar att göra.

Välkomna att följa med på vår resa ut i 2013!

,