Berätta din historia

Berätta för oss

Vad tycker du om att träningstävla? Har du något du vill berätta från en Pay and Jump eller liknande evenemang du varit på? Har du några tips till andra? Vill du ge beröm åt en särskilt trevlig klubb? Skriv en kort berättelse här!

Fler berättelser

Vill du se vad andra skrivit innan?

 • Jag var på min första Pay and Jump på Underberga ridanläggning den 7 oktober. Tyckte att det var jätteroligt och min ridtravare Filippa hoppade jättefint. Dock kom vi inte runt felfria eftersom det var ett annat ekipage på banan som störde och på ett hinder var det GB-clowner på sidorna och det tyckte Filippa var jäääätteläskigt! 😉 Startade i 50-och 60 klasser men på framridningen till 60-klassen så var det ett hinder på 75 cm och det visste jag inte,så jag styrde Filippa mot hindret och hon hoppade. Kan ni förstå hur glad jag blev efteråt när jag fick veta att vi hoppade 75 och inte 60? Det var första gången för oss båda! <3

 • Det var förra året. Min arab som bara hade varit inriden i ett par månader och jag skulle hoppa 50-50 på hemmaklubben 🙂 Första rundan: jag travade på mot första hindret och vägrade -.- rev sedan två hinder till och höll nästan på att trilla av efter sista hindret som blev knasigt och ena stiglädret flög av x) andra rundan blev jag felfri och har nog aldrig varit så nöjd i hela mitt liv! :’D

 • Jag håller på att utbilda min 6 åriga D-ponny arab och jag tycker att Pay n Jumps är det perfekta för tillfället =) Jag började hoppa henne i slutet av maj i år och började åka på Pay n Jumps i slutet av Augusti 😉 Min första Pay n Jump var 80 cm, tyvärr ett stopp och ett pet, pga. för hög hastighet… Nu har jag Pay n Jumpat 4 ggr och sist hoppade jag 90 🙂 Då stanna hon på ett orangeluddigt hinder och så glömde jag bort vart på banan jag var… Men kul är det (=

  Zaphira (min arab) har ännu inte ett gilltigt mätintyg så jag blev så glad när jag hittade Pay n Jumpen =) Nästa Pay n Jump (som är på söndag) blir det 90 igen och sen, veckan efter det 90 igen, men gången efter det, då blir det 1 m 😉 Då kommer jag vara redo att starta lokalt nästa år 😀

 • Louise

  Jag har en New Forest D-ponny (sedan 3 år tillbaka). Vi har varit ute på många lokala hopptävlingar, startat LB i hoppning och LC i dressyr. En underbar rossettplockare. Köpte honom som outbildad femåring. Kunde galoppera med ryttare. I oktober 2012 blev han väldigt skrämd på tävling under allsvenskan. Det va hejaklack, så ALLA på läktaren skrek så högt de kunde eftersom det va pris för bästa hejaklack. Och en funktionär stod vid utgången och tappade något och gjorde en väldigt hastig rörelse precis när jag kom mot hinder mot utgången. Nu när jag kommer in på tävlingsbanorna så vågar han knappt trava.. Så Pay & Jump är väldigt bra för oss för att han ska få tillbaka sitt självförtroende. 😀

 • Helena Lundgren

  Tycker det e lite fel när anmälningarna till vissa pay n ride skall göras genom tdb… Det betyder att vi utan klubb osv inte kan anmäla.

  • payandride

   Hej! De flesta klubbarna har en alternativ mailadress eller ett telefonnummer man kan anmäla sig på om man saknar TDB-konto. Men alla kan skaffa ett sådant konto, bara man har en fungerande mailadress. Välj bara ”okänd klubb” om du inte är medlem hos någon ansluten klubb.än. Lycka till!
   Mvh Paulina

 • Alf

  Det ät jättebra med Pay and ride men jag efterlyser en sak. Man borde ha fler alternativhinder på banan eftersom vi som kommer säkerligen vill träna på olika saker. Till exempel hade det varit bra om det alltid går att välja 1 vattenhinder och 1 kombination. De som inte vill hoppa dessa har då ett annat alternativ att välja på.

 • Beatrice

  jag har en haflinger/nordsvensk valack som heter trick och han är en snäll och lung häst men ibland så tar han ner huvudet så att jag ibland får ont i armarna men det går bra han är 148cm hög och står just nu på ridskolan

 • Julia Axelsson

  Min ponny är oftast väldigt tittig på nya saker och titthinder, såsom vattenmattor, grindar, murar osv. Därför tycker jag att pay and jumps är så otroligt bra då man aldrig blir utesluten och låter hästen vinna. På en p&j kan man stanna och stanna men ändå försöka på nytt hur många gånger som helst, vilket är väldigt bra.
  Jag vill inte åka på en lokal tävling, betala en hög summa för två klasser men ändå inte få hoppa ett hinder om han nu skulle vägra tre gånger på första.

  Så tills han har fått ett bättre självförtroende så är pay & jump det absolut bästa alternativet! 🙂

 • Jenny

  Jag vill ge lite cred till Svarttorps Ridsällskap som anordnar pay and jumper några gånger per år! Alltid trevligt folk och välordnade tillställlningar!