Hur började det?

Idéen till den här hemsidan föddes 2011 då jag började rida Pay and Jump med min unghäst. Vi gick från att hjälpligt skritta och trava oss genom en 30 cm bana med en vettskrämd unghäst, till att på vår fjärde Pay and Jump hoppa en 60-bana felfritt. Jag hade aldrig kunnat träna honom på vanliga tävlingar eftersom han var så stressad. På Pay and Jump kunde jag ha medhjälpare med på banan och ta det hur lugnt som helst och dessutom skippa hinder som hästen uppfattade som för skrämmande de första gångerna. Varje gång jag varit på en hoppning har jag och min kompis reagerat på hur stort intresset – och behovet – är för dessa arrangemang. Samtidigt upptäckte jag snart vad mycket tid det tog att leta upp de Pay and Jump som fanns i min närhet, och mer än en gång upptäckte jag att jag missat någon bara för att jag inte hittat den i tid. Efter ett tag hittade jag en sida på ett hästforum där man hjälptes åt att sammanställa en lista på alla Pay and Jump i Skåne. Jag gjorde det till mitt kvällsnöje att leta reda på fler. Så småningom växte idéen om en hemsida fram, och att utvidga letandet till hela landet.

Mottagandet av sidan har varit enormt och den har fått mer uppmärksamhet än jag kunnat drömma om! Mitt mål vara att arrangörerna själva skulle hitta hit och meddela vilka evenemang de planerar – och det har de verkligen gjort! Två år efter starten är det ca 300 arrangörer (klubbar, föreningar, privata stall och företag) som regelbundet hör av sig och meddelar vilka evenemang de har planerat in. Dessutom har flera önskat kunna publicera andra evenemang, som tömkörningskurser och clinics. Den tid jag innan lade på att leta upp nya evenemang att publicera, lägger jag nu på att besvara mail och uppdatera sidan. Vi växte snabbt ur kostymen och nu har vi lanserat ”nya” payandride.se som kommer utvecklas en lång tid framöver.

Jag är övertygad om att träningstävlandet är något som många fler skulle ha nytta av. Många är nervösa inför en tävlingsdebut, de vet inte om de klarar pressen, eller hur hästen skulle reagera i en så annorlunda miljö. Då är träningstävlingar en perfekt språngbräda! Idag tävlar jag dressyr med min förut så stressade unghäst. Han är fortfarande stressad i tävlingsmiljö, men den grunden vi lade när vi träningstävlade är något vi alltid kommer ha nytta av. Även klubbarna har nytta av att anordna träningstävlingar. Förutom ett tillskott i stallkassan så innebär det bra träning för funktionärerna inför riktiga tävlingar.

dimma

Välkommen att titta runt på payandride.se! Här finns, förutom mängder av evenemang att välja mellan, artiklar om tävlandet och träningstävlandet, möjligheter att lämna kommentarer och mycket mer. Är det något som du tycker saknas, eller har du synpunkter på innehållet? Tveka inte att höra av dig via kontaktformuläret eller mail, info@payandride.se. Tack!
/Paulina

 

Kommentarer är stängda.